24 dec 2005

24-12-05 Kerstcadeautjes 5 |


Jaqueline v. S. naast Helma? Dat jongetje bovenaan met geruite blouse H. Ringers misschien?
En de anderen?

Maar waar stond dit klimrek dan? Het dak op de achtergrond, netzo min als de bank ervoor, lijkt mij niet van de school te zijn. Maar het muurtje ken ik weer wel. Dus: waar staat dit geheel? Is het bij de bosjes geweest die weg moesten omdat het het Witte Huis gebouwd werd misschien?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

boven op weer frans b en zoals jij zegt hans r zie ook weer marja sm
dan jaqueline en weer helma(ik dus)en op eerste rij guusje j
de rest weet ik echt niet

door: helma 2005-12-24 23:54:37

inez zei

Wat goed van je Helma. Ik heb de foto nu uitvergroot zitten bekijken maar kan uit die dus resterende 3 meidjes werkelijk Marja Sm niet halen. Het deed mij me realiseren hoe een bijzondere band er dus heeft bestaan tussen die kinderen die van heel klein samen zo lang zijn opgegroeid, maar ook hoe goed jouw geheugen is!

Ook harstikke leuk om een stel van die kleintjes zo dankzij die foto's op te zien groeien!

Fijn dat je op deze foto Guusje J. herkende. Zij staat op meerdere foto's; ik heb al een paar dagen zitten kijken naar dat meiske alsmaar piekerend van wie ben jij nu toch want die ken ik maar...... Dat probleem dus ook weer opgelost.
Dat blonde jochie schuin boven Jacqueline en jij is waarschijnlijk de jongen geweest waardoor ik, paar jaar later ontdekte dat er zo iets spannends bestond als een
"lui oog". Ik denk dat hij vrij lang (of vaak) met een pleister op zijn bril of oog heeft gelopen, of misschien een oogoperatie had gehad.

Maar ik ben nog steeds erg benieuwd waar dit houten klimrek heeft gestaan.
Het lijkt me wel degelijk in de Voorzienigheid, door dat muurtje. Maar ook omdat er een heel stel van die die houten klosen /blok/stukje boomstam, zoals onder Guusjes voeten, waren die ik mij van een aantal jaren erna herinner.
Maar ik kan geen logische plek bedenken waar dit rek zal hebben gestaan.

door: inez 2005-12-25 21:23:02

Anoniem zei

de tekst acher op deze foto


zijn ze niet schattig uw schatten
ik zal moeder overste vragen of u ze mag houden
want u mist ze vaak wel
dag waarde moeder veel groeten van ons allen
maar vooral van Zr Giisbertina


voor wie was deze foto bedoeld germana??????????

door: helma 2005-12-27 00:33:32

inez zei

Kinderhandel, zie je wel!!!
Denk ik niet, dat GERMANA die waarde moeder was. Lijkt mij waarschijnlijker dat Swiebertha (vast verkeerd geschreven) dat zal zijn geweest. In die tijd schijnt er nog een splitsing te zijn geweest tussen de waarde moeder en de directrice. Germana zou pas later het algemeen opperhoofd zijn geworden.
Uit die tekst zou je af leiden dat die waarde moeder dus weg was gegaan?
Op die foto waar zij op staat, naast Jacqueline, was ze zeker niet meer de jongste. Blijf aub goed achterop die foto's kijken hahaha.
Was Gijsbertina dezelfde als Gijsbertha, een vrij jonge, leuk mens die o.a. in de keuken werkte en beroerd kookte maar in iedergeval niet zo vreselijk als Gerlacha?

door: inez 2005-12-27 01:11:18

karin hagedoorn zei

Jongetje met geruite overhemd is Paul Homburg
Liefs van Karin