14 mrt. 2006

Mysterieuse ziekte

Mysterieuse ziekte I driehuis 14 Maart 2006 01:21:26

In Driehuis moet een mysterieuse ziekte hebben rond gewaard, die je blijkbaar overviel zodra je tussen die 2 stenen paaltjes van de oprijlaan binnenkwam.

De foto's van de Engelmundus school zowel als de eigen internaatschool zijn wat dat betreft meer dan duidelijk. Hoewel ze bevestigen waar ik zo lang naar heb lopen zoeken. Maar de belangrijkste bevestiging kwam van een vroegere docent in een gesprek wat ik daar kort geleden mee had. Leuk genoeg aangevuld door een andere zorgontvanger -die er kennelijk een paar jaar nadat ik vertrok zat, die ook dmv het internet kennelijk ervaringen uit wil wisselen. Bevestigd door mensen van de vroegere groepsleiding.

Wat mij betreft knap schokkende informatie, die nu al weken kauwen vereist.
Het blijkt een flinke klus te zijn de zakelijke informatie boven water te krijgen, maar kauw-noodzaak is zo veel meer dan dat.

Ik heb altijd geweten dat die eigen school knap bizar was, maar me eigenlijk door deze verschillende brokjes info de vraagstelling pas goed gesnapt.
Waar kwam die ziekte vandaan? En inmiddels vrees ik dat daarbij wel eens een financieel plaatje zou kunnen horen. Maar dat weet ik nog niet.

De eigen internaatschool was een ZMLOK. De docenten werden betaald conform de regelingen van het ZMLOK.
Tot voor kort heb ik altijd die oude verklaring van BLO aangenomen, en een logika die ik daar achter vooronderstelde: Katholiek onderwijs in internaats verband is bijzonder lager onderwijs.

Niet dus! Niks BLO, ZMLOK.
Blijkbaar was het door die 2 stenen pilaartjes bij wijze van toegangspoort voldoende om in aanmerking te komen voor dat type onderwijs.

Nu is het natuurlijk best mogelijk dat kinderen in zo'n setting een dermate gezinsgeschiedenis achter de kiezen hebben dat zij Zeer Moeilijk Leren en Opvoedkundige problemen hebben.

Maar ik moet de eerste de beste nog tegen komen die mij kan duidelijk maken hoe het in christusnaam mogelijk is dat AL die kinderen die daar zaten uniform allemaal ZMLOK kinderen waren.
Dat zou kunnen natuurlijk, INDIEN die kinderen daarop geselecteerd waren en daarom daar dus geplaatst werden.

Maar dat is dus niet het geval geweest...... Integendeel, juist in Driehuis was het, in vergelijking met nog al wat andere RKK tehuizen opvallend dat daar zeer regelmatig alle kinderen uit een gezin geplaatst werden. En bepaald niet alleen maar gezinnen van 2 kinderen.
En ook binnen een gezinssituatie hebben niet álle kinderen een ZMLOK -indicatie, godsonmogelijk!

Net zozeer als het volstrekt ónmogelijk is geweest dat al die kinderen ZMLOK -indicatie hadden!
Behalve als daar een wel heel mysterieuse ziekte heeft geheerst die de vorm van een epidemie heeft aangenomen.

En dat kan, naar mijn houtje touwtje logika maar tot één conclussie leiden:

In de Voorzienigheid Driehuis - een tehuis van een Congregatie die een belangrijke onderwijstaak heeft gehad - hebben de Rechten van kinderen mbt het onderwijs jarenlang niet gegolden.

Of te wel op zijn Jan boeren fluitjes: In de Voorzienigheid Driehuis zijn de Rechten op geëigend onderwijs jarenlang geschonden door de Nederlandse Staat én de Congregatie.

Hallelujah, Sister!

Daar is de realiteit omgedraaid en kinderen gemaakt tot Zeer Moeilijk Leerden en Opvoedkundige problemen hadden! Dat moesten ze per definitie zijn.....
Met alle consequenties van dien.

En de cynische grap van het geheel is dat ik daar een van de duidelijke voorbeelden van ben.

Hallelujah, Sister!

Want van de een op de andere dag ben in ieder geval ik van een reguliere leerling bij binnenkomst in Driehuis gemaakt tot een ZMLOK-leerling. De ziekte sloeg blijkbaar toe.
Net zoals de ziekte ook plotseling over is gegaan kennelijk. Want vanaf het moment dat die ziekte over was, blijkbaar dankzij een veranderd beleid, gingen de kinderen gewoon naar een andere school........ Nu kan er natuurlijk sprake zijn geweest van een katholiek mirakel, maar die kans lijkt me toch minder groot dan het vermoeden dat daar iets heel bizars - en kwalijks! - heeft plaats gevonden.

Hallelujah, Sister!


teruggekregen/teruggeplaatst tgv TvdP's bijlage

68 opmerkingen:

Anoniem zei

ik weet er alles van. het was knudde met een rietje.als je eventueel weer voorgoed naar huis ging,zoals zij dat noemde, en naar een gewone basisschool;werd je een paar klassen lager geplaatst.

Anoniem zei

Fijn je reactie te lezen, juist hierop. Dank je wel, dat doet me goed.
Want dit is voor mij een hele ernstige zaak. En ook erg moeilijk geweest.

persoonlijk, ook al lijkt het dan bij mij andere gevolgen te hebben gehad als bij jou.
Misschien is het uiteindelijk toch wel het zelfde?

In ieder geval ook die voortdurende stempel. zoals ik me voor kan stellen wat het effect op een paar klassen terug geplaatst worden zal zijn geweest op een kind, jou als kind.

En dat bij een congregatie die bekend was, trots is en was, en waarschijnlijk terecht ook denk ik, op haar onderwijs taak.

Want die had de voorzienigheid met haar 2 belangrijke rk kweekscholen ook.

Nogmaals, fijn je reactie hierop te mogen krijgen. Misschien dat je nog eens iets wilt en kunt vertellen, want dit speelt natuurlijk voor iedereen.

En dat is behalve waarschijnlijk voor veel mensen knap ingewikkeld, ingrijpend en triest, ook een knappe schending geweest van onze rechten.

Ieder kind, ongeacht de achtergrond, had en heeft recht op deugdelijk onderwijs. Wat mij en kennelijk jou ook onthouden werd.

En of die reden wel zo veel met jou of mij, of onze gezinsachtergrond te maken had, is dus maar helemaal de vraag.

Ik ben dus erg benieuwd naar jouw idee én je ervaringen daarover.
Vanzelfsprekend welkom ook anoniem, maar mocht je willen reageren laat dan aub iets weten ook van klassen bij wie je zat, of andere ervaringen.

Juist hierover is het te belangrijk om te weten van elkaar dat niet iemand zo even iets neerzette, omdat hij of zij niks te doen had, surfde op het internet en dacht kom laat ik eens gezellig mee trappen.
Ik neem aan dat je dat wel zult snappen ;-)

En mocht je ervaringen hebben in een ander huis dan de Voorzienigheid (het was niet alleen in de Voorzienigheid zo) ben je natuurlijk net zo hard welkom het nodige te vertellen wanneer je dat kunt en wilt (desnoods proberen), maar noem dat er dan even bij aub.

Ook een hele fijne dag voor jou.

Anoniem zei

ik was het zelf niet maar drie van mijn zussen hebben dat meegemaakt. het was voor hen een grote afgang. ik heb nog gezien hoe de school gebouwd werd.in de periode dat ik in de voorzienigheid aankwam werd ik in de vijfde/zesde klas van theresiaschool geplaatst. vroeger werden heel vaak twee klassen bijelkaar gezet,vanwege het tekort aan leerkrachten. de buitenschool noemden wij kinderen dat.het werd later de engelmundusschool. later toen de zogemoemde internaatschool klaar was,werden alle meisjes vanaf elf jaar en ouder op de huishoudschool geplaatst.behalve een paar lievelingen, die mochten naar de ulo. wij moesten in het kader van van de huishoudkundige lessen: het hoofdgebouw schoonmaken,zaterdags de internaatschool schrobben,vloeren in de was zetten.het was hard werken.later heeft men ingegrepen en hebben de nonnen een tik op de vingers gehad. want dit was zuiver kinderarbeid.( het leek india wel) de jongens in de leeftijd van elf/twaalf jaar kregen helemaal geen onderwijs meer,zij werden tewerkgesteld bij de tuinman. zoals mijn broer. hij heeft alsnog verder onderwijs genoten en is goed terecht gekomen.ik heb ook nog mijn mavoD gehaald .
,

inez zei

Al lezend wordt duidelijk dat jij er eerder zat dan ik ('63 -70) Leuk, wie weet los jij mijn raadsel nu wel op van wanneer die school precies is, dat weet ik nog steeds niet. Niemand me daarop nog antwoord op kunnen geven, en wordt nog een flinke klus dat ooit een uit te gaan zoeken in archieven (het is me in Haarlem, waar het nodige zou moeten liggen volgens studiezaal medewerkers in ieder geval nog niet gelukt, dus ook dat wordt spitten)
Je hulp en je herinneringen worden dus óók wat dat betreft erg gewaardeerd. Dank je!

Ja, dat poetsen ken ik meer dan me lief is, al was het maar die slaapzalen en maar vooral het onderhoud van die vloeren van de internaatsschool, eindeloos in de was zetten want inderdaad een erg zware klus was. Niet in de laatste plaats letterlijk door het gewicht van die klossen die daarvoor gebruikt werden, en de viezigheid –een of ander soort kruimel – die daarbij hoorde.
Dat zou dan -een paar maal per week - je praktijk voor school zou zijn.
Hoewel het in mijn tijd -volgens mij - niet direct verplicht was. Ik meen zelfs dat je er iets voor betaald kreeg.
Niet direct verplicht, maar die indirecte verplichting tot geld verdienen was er wel degelijk, je kreeg zo weinig zakgeld en moest voor zoveel (volstrekt krankzinnige) zaken alsmaar betalen dat je wél moest.
Ik krijg nog steeds de griebels als ik aan die uitzichtloze situaties denk of mijn dagboek lees. (waarover zelfs Zr. Laetitia het in een gesprek 2 jaar geleden enthousiast had en mij de koude rillingen over mijn rug liet lopen, toen zij het door foto's -een aantal staan hier ook - van nog jongere kinderen had).

Misschien was dat de reden dan ook wel, waarom dat door de wat jongere meiden werd gedaan, zit ik me nu af te vragen.Omdat de wat ouderen buiten de deur, bij "een mevrouw" of het ziekenhuis konden werken? (weliswaar langere uren, maar zeker geen lichter werk!)
Wie weet komen we ook nog wel eens op dat antwoord.
Datzelfde gold ook overigens bij de bouw en de schoonmaakwerkzaamheden van en door " de bouw" , die nieuwbouw van het Witte Huis en de bosjes die daarvoor moesten wijken.
Ik was in ieder geval nog een paar jaar te jong om bij "mevrouw" of naar dat ziekenhuis te mogen, je moest 13 zijn.

Ja die samengevoegde klassen.
Hoe was dat bij jou? Bij wie zat je trouwens?
Mijn 5e en 6e klas lagere school was een bizarre combinatie - Rob R. en Harry B. waren 2 jaar lang mijn enige klasgenoten, maar wij vormden een gezamelijke klas met de huishoudschool, dezelfde onderwijzeres.
Waardoor ook de meiden van een paar jaar ouder -toen grotendeels allemaal bij Theresino leken te zitten – tot ze vertrokken je klasgenoten waren, met alle hele scheve situaties vandien. 11 jarigen hebben een wat andere hormoonhuishouding als 14/15/16 jarigen.
Ik zou er graag ook de jongens nog eens over willen horen eigenlijk.
Maar of ik de 6e klas ooit heb afgemaakt? Volgens mij niet, Rob en Harry ook niet. De tijd uitgediend, Rob en Harry vertrokken nadien tenminste. De jongsten van de huishoudklas en wij deden ook wat dat betreft merendeels een eigen programma van het IVIO. (dat deel heette Trix en Fix, en ging vooraf aan AVV I en II) Ron en ik hadden dan –na 12 uur – met een klasje dorpsbevoorrechten nog een paar keer een kwartier of zo frans. Wat erg vervelend maar vooral geheimzinnig was. Dat het een taal was die elders op de wereld gesproken werd was ons volstrekt onduidelijk, maar het was wel spannend zo’n geheim taaltje; het voordurende vreemd binnenvallende kostkip moeten zijn erg vervelend. (ben benieuwd of Rob ooit heeft gesnapt wat we daar eigenlijk deden, ik herinner me alleen ons geginnegap en een hele strenge vent die alsmaar vertelde dat papa een pijp rookte en de soldaat op de muur zat, waarmee de logica ophield). Na een aantal maanden hield dat gelukkig op, het kwam niet uit met de etenstijden!)
Maar wat die jongens in vredesnaam deden terwijl ik stapels Fix (huishoudelijke) diploma's haalden? Het was bepaald geen voorloper van de latere brugklas in ieder geval. Een tuinman hadden we, volgens mij, toen in ieder geval niet meer, er was de oude zuster Josef.
Haar helpen -kippenhok en de latere voliere, met een ander soort hele vreemde kwartels - was een voorrecht slechts aan zeer enkelen voorbehouden.

Zelfs nu nog wordt ik beroerd als ik aan die jaren denk, zeker ná Trix en Fix en het weggaan van Gea Eyckholt, de klassejuf. Met eerst alleen die maar die huishoudschool werd het zeker knap beroerd, al moest de grootste ellende toen nog beginnen.

Het verbaast mij dat jij schrijft dat er - die zogenaamde lievelingen - op een Ulo gingen. (Was dat de Johannes?)
Ik heb altijd gedacht dat Wim d V, een paar maanden jonger dan ik, de eerste was. Zoals ik in ieder geval de eerste (en enige) was die in IJmuiden naar zo iets vreemds als een middelbare school werd gestuurd, en dacht dat dat voor straf was! (Hier heb je een schooltas, voorlopig kun je de Courage (naam van één van de fietsen) gebruiken, morgenochtend moet je daar en daar zijn, daar is voortaan jouw school, en je eten krijg je ’s avonds uit de keuken was de verbijsterende mededeling. Ik had geen flauw idee wat dat nu toch wel voor school was, en ze waren nog niet eens katholiek ook Mischien waren ze er daarom ook wel zo sagarijnig over).

Daar ging het lievelingetje zijn - en zeker de eerste twee jaar - bepaald niet voor op in ieder geval. Integendeel! Het was de openbare en knap ernstige pariapositie, die ook nog eens buiten iedere tijdschema dus huisritme viel. Wat kennelijk opgelost moest worden met de meest belachelijk mogelijke combinaties onder het motto "Je haalt dat toch niet" met Wims onderwijs (en dat van Wims zusje Hanneke) en het verdere huishoudonderwijs.
Hard fietsen om op tijd op de volgende school te zijn.
Het zou mij weinig verbazen wanneer ik op die manier zelfs nog een unicum in Nederland was, naast een MMS, ook nog eens het IVIO en de huishoudklassen. Tot 2 van Wims docenten kwamen. Natuurlijk liep dat dus spaak.

Ik neem aan dat ik van de voogdij iets anders moest dan van de Congregatie, en dat heeft tot 5 jaar absoluut en verregaand onaanvaardbare situaties geleid.
Denk dat ze bij mij (en mijn broertje), doordat ik volle wees was, aan een aantal andere zeer onwelkome (uitzonderings)regels vast zaten. In Driehuis, maar ook eerder al in het moederhuis Amsterdam. Volle wezen zijn schaars, we waren/ik was de enige(n) en een systeem, zeker dat systeem toen, kan niet tegen uitzonderingen. Zeker niet in de gezagsvoorzieningen.

Er is mij in ieder geval heel wat meer toen ingestampt dan mijn schoolwerk of zelfs het diploma pompoen-kuikentjes maken ooit kan hebben gevraagd.
(En iedereen maar net doen alsof zijn of haar neus bloedde)

Dus ik ben heel benieuwd wat jij weet van die andere “Mulo-klantjes” zoals Bonefatio dat noemde, weet.
En zeker ook je eigen schoolcarriere natuurlijk.
Fijn te lezen dat zowel jouw broer als jij daarna nog een opleiding hebben kunnen doen.
Maar ik vrees dat jouw Mavo-D het nodige betekent heeft. Heerlijk te lezen dat je dat daarna kennelijk bij hebt kunnen trekken! Laat nog eens horen aub?
Bij wie zat jij in de groep eigenlijk?

Gelukkig is die geheimzinnige ziekte inderdaad van de een op de andere dag over gegaan blijkbaar. waarschijnlijk veroorzaakt door een gunstiger subsidieregeling wanneer er een eigen school was , schat ik in,
Het lijkt erop dat zomer 1970 iedereen gewoon naar geëigende scholen is gegaan, verdeeld over Driehuis (vooral de Engelmundus) IJmuiden en Santpoort, zelfs Haarlem ging.

Tot zo ver maar even nu, mijn maag is nog steeds niet goed bestand tegen die laatste jaren daar, merk ik.

Ik betaalde een hele hoge prijs voor mijn “buitenschool” ;-)
En was daardoor in ieder geval een paar jaar de oudste in huis; (ik “bleef” er tussen het eruit getrapt worden als enige (formeel) tot na mijn 18e)

Of te wel, harstikke fijn van je te horen, dank je wel!
Ik moet nog maar eens even verder met mijn maag en onze "onderwijscongregatie"

inez zei

Ik hoop van harte dat er ook anderen (zelfs uit andere tehuizen, maar zeker vanuit Driehuis) hierop eens over hun ervaringen zullen willen en kunnen vertellen.

Over veel van de ervaringen opgedaan in tehuizen, dus ook de Voorzienigheid, kun je heel veel verschillende visies hebben, persoonlijke ervaringen en persoonlijke opvattingen. En blijft de gezamenlijke vraag over hoe heeft iemand wat beleefd en waarom dan.
Maar ik ken inmiddels (teveel) verhalen van mensen (vrouwen) die over hun schaamte vertellen ook over dat onderwijs dat zij (niet)hebben gehad.

Maar juist over dat onderwijs kun je heel wat meer ontdekken, wat niet zo persoonlijk was.
En ook dat lijkt mij nodig ook, om ooit over een realistische beoordeling over de kinderbescherming uit die jaren te komen.

Zo wordt er binnenkort blijkbaar een artikel gepubliceerd van een historisch pedagoge, die -en dat kennelijk voor het eerst, onderzoek deed naar een groep mannen, vroegere jongens, van Harreveld.
Hoe zag hun onderwijs eruit en wat is het resultaat ervan eigenlijk.

Dat dat blijkbaar nu voor het eerst onderzocht wordt, onderwijs wat gegeven werd mede namens de staat, vind ik meer dan bizar in ieder geval.

De resultaten ervan lijken positief, zo werd mij verteld door iemand die erbij betrokken is. Dat hoor je ook vaak in de individuele verhalen van en over mannen/jongens. En natuurlijk er was in die periode een groot verschil tussen man/vrouw dus óók in het onderwijs, dus zeker in de (rk) kinderbescherming.
Maar laat dat dan maar eens duidelijk worden.

Dat verleden kun je niet veranderen, maar er kan wel duidelijkheid over komen. En zeker ook over wat het voor velen ná die kinderbescherming dan heeft betekent. Zeker bij de vrouwen/de vroegere meiden. Het zijn verhalen van kracht en moed vaak.
Maar voor mij blijft de grootste vraag natuurlijk of er al die jaren dan inderdaad maar met wat natte vingers en een paar duimen waaruit het nodige gezogen kon worden aangeklooid is over en met onderwijs aan kinderen waarvoor de Nederlandse staat verantwoordelijk was

Na zoveel jaren is er eindelijk meer duidelijkheid over de situatie in Nederland, gewoon serieus onderzoek (onderzoek van Defense for Children International) , wat hier wel op lijkt te wijzen. En kan Nederland vergeleken worden met andere landen.
Zoals er momenteel het nodige –gelukkig – te doen is, eindelijk oproepen tot meldingen, onderzoek en zelfs kamervragen over het Lloyd-hotel, waar jaren lang een opvoedwijze lijkt gehanteerd te zijn, waarvan bekend was - door onderzoek - dat het niets opleverde.
Jongeren dus die jarenlang niet kregen waarop zij Recht hadden, goede jeugdzorg. En knap hard nodig hadden ook -ze zaten er tenslotte niet voor niets, en er is jarenlang dik voor betaald ook.

Dat onderzoek kan er beter ook maar komen over het verleden.
Het verleden verandert er niet mee.
Maar het kan wel steentjes bijdragen. Misschien wel voor het heden –en dus de toekomst - voor en van individuele mensen, zoals ik nu kreeg –en wie weet wie nog meer van een anonieme schrijfster. Of ook uit andere reacties, zeker ook op/rond mijn weblog over de Goede Herder blijkt. Maar het kan ook zeker steentjes bijdragen aan anderen, de velen die nog steeds willen weten hoe die kinderbescherming waarvan hun vader of moeder deel uitmaakte, eruit zag, maar vooral voor jongeren in jeugdzorg nu.
Doordat we –eindelijk! – wennen aan dat er gezamenlijk verantwoordelijkheid voor die zorg gedragen moet worden, in het openbaar. Kunnen zien wat er goed én mis ging en gaat, in alle openbaarheid. Welke lessen daar uit getrokken kunnen en moeten worden. Zodat kinderen en jongeren inderdaad de zorg van een sameleving krijgen, en niet maar ergens worden opgeslagen waardoor spreekverboden vanuit directies (Hoenderlob v. rond het misbruik) mogelijk zijn en blijven of enkelingen jaar in jaar uit blijven vechten, omdat binnen systemen zoveel nog steeds niet blijkt te deugen.

Het uitwisselen van jouw en mijn ervaringen én (het ontdekken van de noodzaak van meewerken aan) onderzoek is niet alleen van historisch belang of in het belang van de vroegere kinderen!

Een beschaafde wereld zorgt beschaafd en ópen voor haar kinderen. En is blij met ontdekte fouten zelfs misstanden.
Daarmee kan geleerd en zorg verbeterd worden.

Anoniem zei

hallo .
ik ben GREET DE ROOIJ.
ik heb ook in de voorzienigheid gezeten. ik zat in de wigwam bij zuster MARIA SARTO. ik zat er van 1961 tot 1964.
het waren de mooiste jaren uit mijn jeugd. ik heb ook zuster LEATITIA gekend.ik hoop dat er ook iemand in die tijd is geweest,want ik weet er niet veel meer van

Anoniem zei

Ha Greet,

Leuk ook van jou iets te horen.
Helaas zegt jouw naam me (nog?) niets.

Maar ik vind het hartstikke leuk zelfs, want ik heb nu een paar uur lopen peinzen over hele verre herinneringen die jij bij mij opriep.

Zo'n heel ver belletje die je nog steeds niet goed verstaat, je kent dat dus ook wel als je zegt:
"want ik weet er niet veel meer van".

Dus misschien kunnen we elkaar wat dat betreft wel helpen.
(en anderen die alleen maar kijken en lezen, 't zijn er genoeg blijkbaar en iedereen heeft haar/zijn eigen manier)

Fijn van je te lezen dat het de mooiste jaren uit je jeugd waren!
Jammer dat het er dan maar zo weinig waren. Maar zeker ook dat je jezelf er dan zo weinig van kunt herinneren.

Wij hebben denk ik - als ik je goed snap - waarschijnlijk ergens samen gewoond (grinnik).
In Driehuis of in het moederhuis Amsterdam, Elandstraat.

Jij zat er van 61 - 64, terwijl ik
in 63, na een korte onderbreking in een pleeggezin van Amsterdam naar Driehuis ging.

En nu dankzij jou alsmaar de naam van een Zuster Sarto die door mijn hoofd gaat.

Maar ik kan er niet goed (nog?) achter komen wie het was.
Voor mij hoort daar zeker niet de naam Maria bij, alléén Sarto. Dus of mijn volkomen onduidelijke belletje nu rinkelt over dezelfde groepsleidster als waar jij het over hebt?
Geen flauw idee.

Maar volgens mij hadden alle zusters de naam Maria erbij, (en ik heb nog geen heilige Maria Sarto kunnen vinden, wel een paus die zo heette)
Dus voorlopig hou ik het er maar even op dat alle 2 mogelijk is.

Ik associeer de naam vooral - vraag me dus vooral nog even niet waarom, ik weet het niet - nog even met Amsterdam. Zelfs met een wat wij "witte zuster" noemden.
Dan zou die naam, die zuster, zelfs bij de hele kleintjes (en hele goede herinneringen) horen.

Slaat dat bij jouw herinneringen die je nu ongetwijfeld ook zult hebben gehad ergens op, of zit ik helemaal verkeerd?

Net als de naam de Wigwam, mij meer dan nieuwsgierig maakt.
En ik erg blij mee ben!
Dank je wel.

Ik loop al een paar jaar te denken wat in vredesnaam De Trekvogels waren.
Volgens mij een groep, waar ik waarschijnlijk in gezeten heb, maar ik heb geen idee waar dan,
of in Amsterdam of Driehuis een van die groepen zo genoemd werden,

Of de naam misschien zelfs wel hoort bij vakanties in Mosterdveen, Nunspeet. Dat laatste vind ik redelijk onwaarschijnlijk.

En nu kom jij met De Wigwam :-)

Dus laat aub nog eens horen, waar je zat.
En het zou natuurlijk heel erg goed zijn als je ook verder van dat weinige wat je je nog wel herinnert iets laat weten.

Behalve harstikke leuk natuurlijk om te lezen, zeker omdat je ook zegt dat je er gelukkig was en ook dát heel zeker óók bij de Voorzienigheid hoort. Het hoort natuurlijk zeker ook bij het gezamelijk puzellen over herinneringen.

Wie weet wie er nog meer heel blij zou kunnen zijn met zo'n heel ver belletje uit haar (of zijn) leven, zoals ik dat nu werd door jou.

Nogmaals harstikke bedankt dus!
Leuk idee hoor dat wij waarschijnlijk hebben samengewoond :-)
Hopelijk tot gauw dus.

Anoniem zei

Greet,

Laetitia zul je, denk ik, hebben gekend als directrice dan, in Amsterdam?

Dat werd ze in januri 60 als ik mij goed herinner uit een gesprek met haar.
Zij werd later algemeen overste, maar dat was volgens mij dik ná '64
en zij was buiten Amsterdam bij de kinderen dus niet zo heel erg bekend.
Dus...????

Spannend :-)
Ik hoop dat je veel en vooral inderdaad hele goede en blijde herinneringen nu zult hebben.

Anoniem zei

noem mij maar babette,ik zie telkens de naam van zr leatitia voorbijschuiven. dat zij later in de voorzienigheid in amsterdam was, wist ik niet.ik heb in driehuis gezeten vanaf 1953 tot 1957. zr leatitia gaf dansles en aanverwante bezigheden. meestal als er een feestelijke gebeurtenis aankwam: dan studeerde zij met de kinderen dansjes in. en wat betreft haar andere bezigheden in de voorzienigheid in driehuis daar had ik geen notie van. ik vond het wel een aardig mens.de internaatschool werd gebouwd in 1954/1955. ik denk dat de gegevens waarschijnlijk in het archief van velsen te vinden zijn. de eerste onderwijzeressen waren:juffr nuijens,juffr borst en zr bonaventura. in het hoofdgebouw heb ik gezeten in de groep bij zr jeroen(was een kreng,moest mijn uitgekotste voedsel weer opeten) de groep van angela,(rot kreng) zr engelien,(smeerde haar neuspulk aan je armen en zat bij pater van de verande op schoot.dat heb ik en andere kinderen gezien, als hij zijn ontbijt kreeg na het beéindigen van de kerkdienst)en zr bonifatio.(was een stiekem mens) dan had je nog dat storende element dokter van steenhoven,de psycholoog:die een meisje verkrachtte bij hem thuis in de douche.het was een meisje uit de voorzienigheid uit driehuis.

crispina zei

Dit weblog is een aantal maanden niet toegankelijk geweest voor niet-daartoe uitgenodigde personen.

Een van de gevolgen die er via het internet is uitgehaald via 3 zgn. katholieke fora en wat daar jarenlang gekweekt werd c.q. mogelijk werd gemaakt.

Iedereen heeft het recht zich uit te spreken over haar (of zijn) ervaringen óók met de Voorzienigheid en de Congregatie, de RKK, (of zelfs alsof dat van enig belang geacht wordt mbt. ervaringen opgedaan met mij en datgene wat ik de afgelopen jaren -sinds febr/aug 2004) online deed) zonder dat ik voor de werkelijkheid of de betrouwbaarheid van die ervaringen kan instaan.

Hiervan is, zeker ten gevolge van de themata én de houding/het beleid van deze 3 fora verantwoordelijken buitengewoon grof misbruik van vrijheden gemaakt. Hier en op mijn andere weblogs.

Zoals dat gebeurde in mijn persoonlijk leven, en dat van mijn gezinsleden.

Ik heb mijzelf noch mijn gezinsleden hiervoor voldoende kunnen beschermen. Die bescherming bestaat waarschijnlijk niet.
De gevolgen ervan - al had ik die niet in kunnen schatten toen ik hieraan begon - behoren tot de consequenties van mijn keuzes.

En zijn dan ook mn. aan mij (en mijn gezinsleden)ter beoordeling hoe om te gaan met mijn vrijheid.

Ook anderen zijn hierbij ernstig geschaad. Dat zit mij bijzonder dwars.

Vroegere zorgontvangers en die bij hen horen, maar ook mensen binnen de RKK, de Congregatie.

Door vroegere zorgontvangers, die daders werden, maar zeker ook door minachtende smeerlapperij van zgn. gelovigen.

Hoe afschuwelijk en pijnlijk ik dat ook vind, ik heb dat niet tegen kunnen houden.
Ik denk dat dat ook niet tegen te houden is. Het is eigen aan onze samenleving, maar zeker ook aan het internet.

Maar ik vrees dat het óók eigen is aan datgene wat de (RK) Kerk (én overige geledingen in onze samenleving) mensen aan leed heeft berokkent.
In het verleden, maar daar tot op de dag van vandaag mee door gaat.

De weigering van de Kerk (én die samenleving) haar verantwoordelijkheden te nemen.

De afschuw daarover deel ik goddank met dagelijks groeiend aantallen, wereldwijd.

Zoals dromen en hoop gedeeld en zelfs waargemaakt kunnen worden,
kan dat ook nog steeds over nachtmerries.

Anoniem zei

Ook ik ben opgegroeid in de Voorzienigheid en ik zat in de groep van Zr. Aloysia en ik heb slechte herrineringen aan dat oort. savonds de kleintjes instoppen en troosten op de kinderzaal.Kerk in en uit..bidden..
als je jarig was mocht je een reep gaan halen bij pater van de frande...brrr ..van mij mocht hij die reep houden!!
Mijzelf verstoppen in de verwarmingskelder of op de zolder van de school naast het klooster. Ja..ik zou er boeken over kunnen schrijven was het niet dat ik er traumà`s van over heb gehouden.Er is daar zoveel meer gebeurt dat wil je echt niet allemaal weten.
Ook ik ben ongeletterd weg gegaan daar en inderdaad heeft dit mens zonder opleiding er nog steeds last van dat zij niets heeft kunnen leren. Het was een trieste omgeving voor jonge mensen.
Ik weet nog veel over dat klooster de Voorzienigheid wie daar heeft geleeft kan het ook niet meer kwijtraken.

inez zei

Het lijkt mij erg waarschijnlijk dat wij dan tijdgenoten zijn geweest (ik ging in '70 weg), Hoi jij daar dus.
Weet je welkom!

Wat leuk om iets te horen van iemand uit de groep van Aloysia.
:-) :-) :-)

Heb ook een goede avod en wees voorzichig met jezelf

inez zei

2 reacties 25-1/30-1 weggehaald.

dit weblog is geen aanplakzuil voor pornolinks.

inez zei

U en gokken. (chips)Verslaving.

Gokken de baas.
Internetbehandeling.

http://www.gokkendebaas.nl/U-en-gokken/Verslaafd.aspx

Mies zei

Alle zusters hadden de naam Maria
voor hun Kloosternaam. Dus het was
Zr. Sarto van de Wigwam.Sammen met Juffr.Vera en ik.(juffr. Mies)
Ik herinner mij Greet, Jopie en Corrie nog heel goed.
Zij staan ook in mijn afscheidsboek.
Mies

greta218 zei

Beste Inez
Bedankt voor je reactie.Jij vroeg aan mij waar ik had gezeten. Ik had in de Voorzienigheid in de Elandstraat in Amsterdam gezeten.De hoofdzuster was zuster Leatitia.Toen ik wat ouder werd kreeg ik nijlonkousen dat weet ik me nog wel te herinneren.In de groep waar ik zat was zuster Sarto en juffrouw Mies in de wigwam. Jij vroeg ook wat de trekvogels zijn wat ik me ervan kan herinneren is dat als je op het speelplein was aan de linkerkant een zaal was die zo heette maar ik geloof dat daar oudere kinderen in zaten als ik het goed heb.Ik zat daar ook op school en de enige juffrouw die me helaas bij is gebleven is mevrouw van Dam. En ik kan ook nog rector Starrenburg.Ik kan me nog herinneren dat ik het wel leuk heb gehad maar nu ik eraan denk er toch ook minder leuke kanten naar boven komen.Als ik me weer iets herinner dan schrijf ik het voor je op.groeten van Greet.

11 September 2010

Anoniem zei

hoi wie zat er in de groet bij zustermonica in de jaren 1964 tot 1967 zeg maar zou je dan even een mailtje willen sturen naar
m.j.dewit@versatel.nl
bedankt

Anoniem zei

top [url=http://www.001casino.com/]casino bonus [/url]check the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]online casino[/url] autonomous no deposit bonus at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino games
[/url].

Anoniem zei

We be affliction with donned Canada goose along Jacket in behalf of in every way some lifetime in every participation of the winter hoard, and I like them. At times, my having united foot in the grave Canada goose still occupation effectively, but I on they are a midget bit outlying of fashion. So I am just about to hold sway another fresh kind-hearted of Canada goose along hat into myself. My dull the earliest is a starless Canada goose hat, and devoid of the triumph up with headgear. And this lot I am here to purchasing a bule Canada goose hat using the be adjacent to headgear, to promote my sparkle kindly part the winter season.And So I rightful randomly got a modish North america goose jumper within the North america goose confine locality, beats dim Friday saleand I was hoping to eminence them. That i’m letter for letter discretion after i reached it, it is so gentlemanly, solely the colour. This azure jumper upstanding isn’t like other note’s azure burgee b gubbins, it’s leading and chic. While I tolerate it my assemblage, I felt cordial and barely acceptable this North america goose kacket ‘s what I extraordinarily want. And I Also propinquitous it switch trade instead of my kerfuffle atop of, and he or she adores it as very much, so I filibuster her kaput a extremely in spite of North america goose jumper as me. Again, she inquired thither every tryst all but when her North america goose is showed up. I fancy she be struck by to as a point of fact essential to them.

http://guccihandbag.blogyan.com/2012/11/26/a-suitable-watch-for-your-girlfriend/
http://www.classifiedadlisting.com/lv-damier-canvas-purses-ooze-eternal-yet-modern-day-attraction/8458
http://iamthegrandma.com/ballyhandbag/2012/11/26/new-brand-lv-footwear-for-the-function/
http://freebooksfor.com/2012/11/26/imitation-sunglasses-retain-place-with-manner-readily/
http://jonathansteyns.com/handsbags123/?p=118
http://www.freepostingwebsites.com/ads/duplicate-prada-boots-and-shoes-guaranteeing-top-quality-with-style/
http://codyareaclassifieds.com/a-good-winter-months-ladies-handbag-for-you-personally/
http://www.jackpotarticle.com/article.php?id=42699
http://sale.blog.qrobo.com/2012/11/26/europe-replica-different-watches-compared-to-japan-replications/
http://handbags4156.edublogs.org/2012/11/26/inexpensive-ralph-lauren-polo-shirts-entirely-at-online-auction-marketplace/
http://sc4bookexchange.com/ads/benefits-of-4-sequence-check-out-of-omage/
http://www.zeplinks.com/?p=2605
http://www.googlerocket.com/article.php?id=2709
http://articles.hwn.in/business-career/cheap-louis-vuitton-beauty-case-tips-on-purchasing-these-valuable-items-online
http://advertisinginsacramento.com/?p=297
http://mybabytalk.net/getting-through-the-pregnancy/how-to-recognize-the-replica-gucci-wallets/
http://www.gameinformer.com/blogs/members/b/yuanzihandbags_blog/archive/2012/11/25/low-cost-louis-vuitton-totes-uncover-totes-that-are-of-affordable-on-line.aspx
http://itsworthsaying.com/fake-breitling-or-level-heuer-%E2%80%93-ideal-selection-for-you-i-222157
http://www.minecraft-central.com/users/2012/11/26/intro-4-expenseefficient-lv-clutches/
http://www.article.seoindiaconsultant.com/article.php?id=133316
http://www.freeadsforwebsite.com/ads/prada-1973-ostrich-cycle-straps-shoulder-carrier/
http://yuanzihandbags.blogle.co/2012/11/26/hermes-guys-shoes-for-the-elegant-summer-time/
http://supportstacie.com/mags/bbpress/topic.php?id=213390
http://justpostarticles.com/article.php?id=26146
http://theunifieds.com/ads/amazing-lv-2011-assortment/

Anoniem zei

Hey! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Many thanks!

[url=http//t3.filmy-love.org/]payday loans uk[/url]

payday UK

Anoniem zei

Hey! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Many thanks!

[url=http//t3.filmy-love.org/]payday loans uk[/url]

payday UK

Anoniem zei

Hey! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Many thanks!

[url=http//t3.filmy-love.org/]payday loans uk[/url]

payday UK

Anoniem zei

Hey! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Many thanks!

[url=http//t3.filmy-love.org/]payday loans uk[/url]

payday UK

Anoniem zei

[b][url=http://www.uggsaustraliawebsite.com/]ugg australia boots[/url][/b] Unfortunate like I was betraying him and he would now not be my toddler. I had a scheduled cs so the weekend before my daughter was born we expended the "last" weekend carrying out every one of the details my son beloved to try and do. Go to the seashore, experience the neighborhood merry-go-round, eat at his treasured pizza location and so forth..

[b][url=http://www.uggsaustraliawebsite.com/]ugg australia boots[/url][/b] Secondly, I intend to give you my all regarding buyer support. I guarantee to answer your thoughts on the very best of my information, present recommendations primarily based on several years of working experience and guide your site through the globe of Search engine marketing so it can additional correctly contend. I value you getting the initiative in studying the fundamentals of Website positioning for yourself, we can get the job done alongside one another to build a more impressive Seo campaign, but I'm asking you to have faith in me.

[b][url=http://www.bestonlinesalestore.com/]louis vuitton outlet[/url][/b] As a result obtaining a serious is simply yet another achievements for them. But for anyone ladies who might not be born rich but even so wish to private a real may possibly just be delighted with each of the look-alike Louis vuitton purses offered in the sector. Even an expert by having an eye concerning information finds it tough to differentiate amongst an actual Louis vuitton furthermore a replica handbags..

[b][url=http://www.cheapuggbootsonlineshop.co.uk/]ugg boots[/url][/b] quite a few Vuitton accoutrements are typically outstanding. In the event you do get likely the equipment now, occasions are, two decades right from now you it is well prepared to erosion the actual fact that previously stated travelling bag and this will get neat. You may obtain pet proprietors right away which may be even now lowering Louis Vuitton add-ons who were being intended whilst within the eighties, in addition to the accoutrements having said that going to specific terrific.

Anoniem zei

Brian Urlacher Jersey

You know that food needs to be both delicious and nutritious to make sure he has as long and happy a life as possible Believe it or not and of course depending on the type of eBook it will spark ideas for you Regulate and increase hormone levelsSome of us do not believe in Free Will

Von Miller Jersey

The internet is your best bet for affordable jerseys that you, your family and friends can wear with fervor to hockey games If I miss that chance, she's goneIf shampoo gets in his eyes, rinse with cool water or saline eyewash Also involved would be a grid defense mutual assistance fill in the gap program

Julius Peppers Elite Jersey

Anoniem zei

[url=http://kinolive.pl]filmy online[/url]

Anoniem zei

[url=http://kinolive.pl]filmy online[/url]

Anoniem zei

[url=http://kinolive.pl]filmy online[/url]

Anoniem zei

[url=http://kinolive.pl]filmy online[/url]

Anoniem zei

[url=http://kinolive.pl]filmy online[/url]

Anoniem zei

[url=http://kinolive.pl]filmy online[/url]

Anoniem zei

[url=http://kinolive.pl]filmy online[/url]

Anoniem zei

[url=http://kinolive.pl]filmy online[/url]

Anoniem zei

[url=http://www.cclarisonicaustralia.com]clarisonic australia[/url]
[url=http://www.cclarisonicaustralia.com/clarisonic-brush-heads-c-2.html]clarisonic brush heads[/url]
[url=http://www.cclarisonicaustralia.com/clarisonic-mia-c-1.html]clarisonic mia[/url]
[url=http://www.cclarisonicaustralia.com/clarisonic-mia-2-c-4.html]clarisonic mia 2[/url]
[url=http://www.cclarisonicaustralia.com/clarisonic-plus-blue-sonic-skin-cleansing-system-wash-brush-p-15.html]clarisonic plus[/url]

Anoniem zei

It is incredibly eye-catching especially when the design is well elaborated. north face outlet Any technique can be used for picking out the random sample, without any inbuilt bias connected with selection in it.. ugg Wang is a press darling that can do no wrong. ugg boots This is so because every piece of jewellery she wears makes her feel good and beautiful. http://www.morenorthface.com stimulating and both [Simons and Slimane] are people I like a lot with a lot of talent..

Anoniem zei

For those of us who have tried to hunt down specific items of clothing online that happen to be in demand, this is a key point. north face outlet All the ingredients that catapulted it to front-row-worthy status (and that us Londoners LOVE) were present in this collection: butter-soft leather jackets, understated slogan vests, and enough snappy separates for street style aficionados to drool over all given the bondage treatment, festooned with buckles and straps galore. http://www.softuggboots.com She already has a fashion following on Twitter and the photo-sharing social network Instagram, where she posts images of outfits she has styled and trends she loves. ghd hair You can also compare the prices of several bags with ease, and add to your order without any hassle.. ugg boots It unveiled that bracelets already have progressed for years on the topic of type, colour, styles and motives.

Anoniem zei

And I also pick that don look too much like plastic. ugg boots sale We also premiere a few select photographers of the week who've outlasted their virtual fandom. ghd sale "I took all my experiences from Detroit and incorporated them into who I am today. ugg boots sale You have the basic punch, kick and grapple buttons and can build them into simple combos and it works really well when combined with the excellent AI responses. north face canada You can choose from over 4,000 costumes ranging from a bumble bee to King Kong, and from the glamorous to the gaudy.

Anoniem zei

A. ugg boots Hulu . http://www.fitghdhair.com A suit has a way of making a man look classy and smaller.. ghd online We have widgets that get longer session lengths than some of the world biggest websites, he said.. http://www.downuggboots.com very young nn nude As an employee she was able to arrange our photoshoot before the club opened.

Anoniem zei

I also knew that with Instagram on the rise and my friends snapping a bazillion pictures, I wanted something affordable because I was not about to become a repeat offender. north face coats Some people want patterns that they can work on for a year. http://www.lateuggboots.com Both are very crucial to getting the greatest benefits from your exercise routine. north face uk An individual do not have to invest lots of cash due to the fact charitable organization stores as well as your very own dad's wardrobe might be the particular season's finest style sources. ugg boots Hope the full album offers up some major surprises.

Anoniem zei

very young girl model pic From many of sources like this you can got some new hot pictures of her. ugg boots A little goes a long way, and because of orange's intensity you don't want to overwhelm the senses. ghd straightener young nonude models free galery Browse the following news to get noticed with trends, events and spotlight about Top fashion models,top high fashion models. http://www.oneghdhair.com Or last week was it continues to spill over to this week. ghd glamour limited edition Often worn by not so young men with sour feet who stand around a lot.

Anoniem zei

We're ready to go, so full speed ahead, Mr. ghd mk4 black Both purchases were pretty out of character, but I've been loving it. ugg sale Today in fact is much more difficult to detect clearly a trend, because we see the revival of all kinds, risky solutions from concept rather than the opposite exhibitors from a life show the same things already seen and magazines all corners of the globe.. ugg slippers The Gucci Looking glass Evening Bag is usually a silver leather refractive bag, which has a pouch-y spherical shape and a horsebit strip. http://www.wellnorthface.com The rest of the stores range from upscale to traditional chains.

Anoniem zei

If you keen to attend Friday night parade, head here for tickets or jump on our Facebook page where we got one double pass to give away!. north face outlet It located in a great neighbourhood, at Richmond and Spadina in Toronto, close to many other great Toronto restaurants.. north face uk It a whole lot of users who, for lack of a better description, aren really gamers or at least weren before the last six weeks.. ghd And I in talks with releasing my line on the web, so you can actually purchase my carpet gowns and dresses on line on the line of Couture will be almost made-to-order. ghd blue Miami International Mall was home to the Go Red event which offered a unique spring fashion show with vibrant designs from Express and Francesca's Collections among other designers.

Anoniem zei

[url=http://www.clarisonicmiacanadas.com]clarisonic canada[/url]
[url=http://www.clarisonicmiacanadas.com]clarisonic mia canada[/url]
[url=http://www.clarisonicmiacanadas.com]cheap clarisonic[/url]
[url=http://www.clarisonicmiacanadas.com]clarisonic outlet[/url]
[url=http://www.clarisonicmiacanadas.com]clarisonic canada online[/url]

Anoniem zei

352 pages, more than 1.500 illustrations, 4 chapters: 1) Drawing the female figure a very comprehensive course in drawing all parts of the female body, 2) The figure in fashion teaches you how to draw specifically for fashion design and presentation, 3) Fashion design provides and introduction into what is required to design and draw new collections and 4) Garment drawing and design what you need to know to make accurate technical drawings of whole garments, details, trimmings, etc.. ghd sale The clothing line that was orignally only a denim collection was started by Justin Timberlake along with childhood friend Trace Ayala. uggs on sale Italy is well known for its fashion design industry. uggs outlet The Big Kahuna hasn't hit San Francisco from 1906; back then, the quake, which measured 8.25 on the Richter scale, destroyed 28,000 buildings and reduced more than 6 square miles of the city to rubble. ghd online (And really, why put pressure on oneself to design as well when one is already contemplating knitting a big lace blanket involving 1600 yards of fingering-weight wool? Will the baby care? I expect not.) But I am determined that this child shall be no less thoroughly swathed in woolen handknits just because it wasn anyone firstborn.

Anoniem zei

Suppose you don make the NFL. buy ghd Different jobs of fashion merchandisers consist of designing, creating, advertising, selling and buying products including clothes, footwear, cosmetics, jewellery and also accessories. ghd iv styler Most stock photographers that I know have an acceptance rate below 40%. ugg slippers Around 20 companies have quietly gone live already, and there are more in the works. ugg REP.

Anoniem zei

So, we would fervently hope for bad weather, so the fellas up in space would just have to go around again a few dozen times before landing.. http://www.lateuggboots.com From October until March a warm well constructed jacket pays its way. north face jackets on sale In this deeply personal piece, we see the designer go through a divorce, successful yet stressful fashion shows, and a burglary at his London shop. ugg canada Most likely the ladies that we most affiliate with an exotic look are individuals from the likes of the Latin American nations, Africa and the Pacific Islands. ghd pink orchid Proof of the brand's early success is seen as there are currently more than 100 Starmobile partner resellers located in Cebu's main shopping locations.

Anoniem zei

7lVed ghd hair straightener
zOfd ugg sale
tCtu michael kors bags
3lDnw GHD
1qSar burberry store
2bSuv bottes ugg pas cher
4fHzb ghd nz sale
7qGsm louis vuitton sale
7cQut michael kors sale
2fEkg ghd hair
6tQdd ugg boots sale
8gXna wholesale nfl jerseys
2vUwp michael kors purses
1pDxv styler ghd
1tBrv cheap uggs

Anoniem zei

Клубничка [url=http://aftertube.net.ua/tags/%F1%EB%E0%E4%EA%F3%FE/]сладкую[/url] Порно онлайн : [url=http://aftertube.net.ua/tags/%F3%EC%ED%FB%E9/]умный[/url]
только для вхрослых

Anoniem zei

www.Reeamz.com

Reeamz is Fast Growing Social Networking Site Designed By people for people.
Join fast growing social networking site and see how much more it offers then other social networking sites, many who have signed up have said it's 100 times better than facebook. Reeamz combines some of the great functions from sites like Facebook, twitter, myspace, skype and so on.
Reeamz also offers many great functions as well as options to let you talk in your own language or any other language even if you or person you talking to does not speak it, website has many great functions and userbility. As well as many educational games. So What You Waiting for Sign up now and try it out your self We promice you will love it.

www.Reeamz.com
SPREAD THE WORD AND JOIN FAST GROWING SOCIAL NETWORKING SITE
www.Reeamz.com

Anoniem zei

Did you [url=http://www.onlinecasinos.gd]online casinos[/url] cognizant of that you can on Choreograph Affected hospice after a while from your mobile? We make a je sais quoi unfixed casino elbow seeking iPhone, iPad, Android, Blackberry, Windows 7 and Smartphone users. Distillation immunity of your gaming with you and be a screen [url=http://www.avi.vg]vibrators[/url] wherever you go.

Anoniem zei

We [url=http://www.casinosaction.com]blackjack online[/url] obtain a corpulent library of totally freed casino games in regard to you to sport right here in your browser. Whether you pine for to training a provisions recreation master plan or honest try exposed a some new slots once playing in the direction of genuine in clover, we be undergoing you covered. These are the exact uniform games that you can with at veritable online casinos and you can part of them all representing free.

Anoniem zei

cialis bon pharmacie bas prix , [url=http://pharmaciefr.carbonmade.com/projects/4668719]acheter du vrai cialis sur internet[/url], http://pharmaciefr.carbonmade.com/projects/4668719 - generique cialis
levitra comprime pharmacie la chaleur , [url=http://pharmaciefr.carbonmade.com/projects/4668720]acheter levitra au quebec[/url], http://pharmaciefr.carbonmade.com/projects/4668720 - levitra generique pas cher
kamagra achat securise , [url=http://kamagraenfrancex.webs.com/]achat kamagra[/url], http://kamagraenfrancex.webs.com/ - kamagra achat securise
var koper man kamagra i sverige , [url=http://kopakamagra.webs.com/]generiska kamagra mail[/url], http://kopakamagra.webs.com/ - kopa kamagra fran sverige
trouver viagra pas cher paris , [url=http://pharmaciefr.carbonmade.com/projects/4668715]site fiable pour acheter viagra[/url], http://pharmaciefr.carbonmade.com/projects/4668715 - viagra envoyer viagra imprimer


hca9s8jxzh12

Anoniem zei

t At any Ugg boots sale, you can find a variety of styles. Depending on your body type, you can choose from nomad lace up boots or classic long boots or foxy short boots among many others. Just log onto the internet and get instant access to a mind-boggling variety of womens Ugg boots online to make heads turn.. But what really took the popularity of ugg boots to a new level was the fact that many celebrities were spotted sporting them. This fuelled a worldwide demand for these boots and today, there are some really reputed companies that supply Ugg boots. Many people also refer to these boots as Australia Ugg Boots as this is the country of its origin.. [url=http://www.uggbootclearance.net]Ugg Boots Outlet[/url] Cool feet have invariably been a problem for several but people have tried and tested several different forms of shoes to hold your feet cozy. Ugg boots are boots which might be unbelievably useful to keep feet hot. Ugg boots are usually boots made from sheepskin websites as bad your themes natural insulative properties, the shoe keeps feet hot during extremely cold temperature..the third step In closing, we extremely suggest that every individual female who requires style severely make an effort to acquire by themselves a pair of dark Ugg Boots. These can be the hottest shoes out excellent now and there is no doubt that it could be capable getting incorporated into any outfit seamlessly. They are an fantastic worth for income plus they are relatively comfy and soft.where to get them from [url=http://www.uggclearancetang.com]ugg boots clearance[/url] These supplies may cause specific skin breakouts and is not good for skin. The bottoms of the artificial ugg boots are manufactured from rubber as opposed to unique Avoi materials which is used in the bottoms associated with sports footwear to improve overall flexibility and give some type of shock absorption. Watch out for these types of knockoffs while you are investing in a set of ugg boots and it is usually better to get it from the reputed Australian uggs boot organization.. And then there are in jewelry slip-ons & scuffs, which do not are categorized boots but nevertheless, i am referfing to the outlined in this article as these way too are made from France sheepskin. While using huge require for the these to their comfort quotient, the very Ugg sheepskin boots household slippers and scuffs are best for wearing beside your. Extra padding with high end sheepskin to obtain ultimate experience some benefits, they come in both of those open to return and therefore closed increase back variations for extreme comfort.

Anoniem zei

euro escitalopram cost - escitalopram no prescription http://www.lexaproonlinesales.com/#escitalopram-no-prescription , [url=http://www.lexaproonlinesales.com/#escitalopram-online ]escitalopram online [/url]

Anoniem zei

hello generic gabapentin - order gabapentin http://www.neurontingenericsale.net/#order-gabapentin , [url=http://www.neurontingenericsale.net/#buy-neurontin-without-prescription ]buy neurontin without prescription [/url]

Anoniem zei

In 2010 Eve won approximately half a [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Longchamp[/url]
dozen races. additionally, the only race so far that Eve won for Mr. Allen was when Forum won a [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/longchamp-sacs-%C3%83%C2%A0-bandouli%C3%83%C2%A8re-c-13.html]Longchamp Pas Cher[/url]
maiden race at Belmont Park last month. Thus along comes The [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Longchamp[/url]
Garden State, in which and also a nominated. I carted around portion of [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Sac Longchamp[/url]
my minuscule suitcase empty Basically I was able to shop at a [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Longchamp[/url]
store in Piccadilly Circus called Dark These people were And Golden Eyed, which inside was the biggest sci-fi bookstore across the world. The [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Longchamp[/url]
books were more than worth it, but heavy! Just getting it from Customs at LAX completely to another terminal in my flight to PHX and after that through to DTW (for your [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/longchamp-sacs-%C3%83%C2%A0-bandouli%C3%83%C2%A8re-c-13.html]Longchamp Pas Cher[/url]
family gathering) was nearly no more [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Longchamp[/url]
my back!Apart from that, my only other of [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/longchamp-sacs-%C3%83%C2%A0-bandouli%C3%83%C2%A8re-c-13.html]Longchamp Sacs à bandoulière[/url]
my first trip (by myself) to Europe were: one small Swiss Army penknife, good for slicing food while we traveled about, a [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Sac Longchamp[/url]
set of [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Sac Longchamp[/url]
Mary Quant watercolor eyeshadows (that i wore continuously until we were holding gone), plus a [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Sac Longchamp[/url]
pair of [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Longchamp[/url]
red wool socks which kept my feet from freezing in Switzerland. That had been it.
all things considered what's gone wrong? Reported by police, around 2:00 pm yesterday yesterday, the victim Kwak (male, 43 yoa, who Shishou City, Hubei Province,Louboutin Chaussures. Department of [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Longchamp[/url]
the bride uncle) inside Greater Long Zhenmou Hotel (Department of [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Prix Des Longchamp[/url]
Octagon Hotel) entrance roads. is suspect Wang grab a [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Longchamp[/url]
gold necklace round his neck. And Kwak with Jo (male, 41 yr old, the Department of [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Longchamp[/url]
the bride uncle), Xu (male, 51 yoa, the Department of [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Longchamp[/url]
the bride's father), Humou (male,chaussures de foot, 39 years, the Department of [url=http://www.longchampsaclongchamps.com/]Longchamp[/url]
the bride relatives) seeing this. with the Wang in the grass, along with the other accomplices following your suspect makes stronger prescriptions away. Fight, Kwak, four citizens were stabbed, Wang has also been stabbed.

Anoniem zei

tramadol online overnight tramadol 99 free shipping - buy tramadol cod shipping

Anoniem zei

drugs no prescription online [url=http://priligyhere.eklablog.com/#1e9n]order priligy[/url] [url=https://flavors.me/sildenafil_citrate_in_connecti#5q4q]cheap kamagra in uk[/url] [url=http://kamagrahere.lo.gs/#4i6q]kamagra uk[/url] lsg vmn buying kamagra london in Hamburg clomid uk cheap atarax priligy pills medication cost ubp

Anoniem zei

1, Order Accutane Online - accutane without rx http://www.benefitsofisotretinoin.net/, [url=http://www.benefitsofisotretinoin.net/]Isotretinoin Price[/url]

Anoniem zei

I will draw a exclusive portrait drawing in my own very realistic style. I use the Dry-Brush Technique,
Send me a very detailed photo of your love ones, your wife, child, pet, etc

[url=http://www.bromartprodukties.nl]Go Here to check out www.bromartprodukties.nl[/url]

Anoniem zei

12, [url=http://www.acomplia20mgonline.com/]generic acomplia rimonabant [/url] - cheap acomplia diet pills - acomplia pills http://www.acomplia20mgonline.com/.

Anoniem zei

http://www.gryziko.pl Przeczytaj swoje mapy na grach internetowych, kiedy grasz. Pojecie grunt jest nieslychanie podstawowe zwyciestwo. Stosownych pozostaja najsolidniejsze pozycje, wprawa którego sie zatuszowac oraz zasadzki wrogów? Gdzie mozemy uczynic skróty az do zapewniaja bardziej wartosciowe poze strategiczna? Owy wariant wiedzy teoretycznej zapewnia znaczaca dominacje strategiczna. Wychowawcy powinni przeznaczyc nieco periodu, izby rzucic okiem nawet w konsole wozu gier na ustawieniach inspekcji rodzicielskiej. Pegasusa moga byc posiadaly tego typu kontrole w zakresie wlasciwa im zestawienia w jadlospis. Sa w stanie one aprobuja dozorowac gierki za pomoca ESRB Oszacowanie, stan momentu dzieki struktura a, takze ograniczy wejscie do odwiedzenia necie. Pochodzace z kierowców zespolu inspekcji, pociecha prawdopodobnie miec na afiszu w rozgrywki z wiekszym natezeniem bez szwanku. Wypróbuj informacje i dodatkowo skalkulowac tak po sektorze akcesoriów gagag ludzi. Sterowniki i dodatkowo rózne przyrzady sa kosztowne, co bedzie w stanie zapobiec wiele z nas sposród cechujaca je nabyciem. Niespodziewanie, zaistnieje wiele rozleglych marek trzecich, jakie to sprawiaja to, cechy ekwipunek. Czy któres sprawdzania, izby upewnic sie spotykamy optymalna game produktów gagaga indywidualnych mamony. Zwracaj obserwacje na takie rzeczy, [url=http://www.gryziko.pl]gry[/url] jak duzo gotówki nastolatek spedza dzieki gierkach w internecie. Artykuly tego typu odrzucic istnieja niedrogie oraz nierzadko istnieje mozliwosc skupu poza tym suplementy na tylko produkcji. Ustaw miesieczne i roczne limity pod liczbe szmalu, gdzie jest dozwolone wydac jako rozgrywki internetowego. Do tego, gadac sposród szkrabami o budzetowania. Wytrwalosc moze byc twoim najbardziej atrakcyjnym kompanem, jezeli chodzi o handlowanie grywania internetowe. Choc mnogosc big-name rywalizacji uwolnic najfajniejsze metki, cene spadna pospiesznie nastepnie. Czeka pare miesiecy przypuszczalnie osiagnac Wam duze srodków. Jako suplementarny nadprogram, nieraz jest sens zabrac grywalniejsze kategorie (w tymze wpisow Dodatek), jesli lapac sie troche. W chwili zapisywania gierki, nie tylko zapisac go prócz tego samego gniazda. Raz jako kilka dni, ulokowac fallusa w calej oryginalnym. Nadejdzie godzina, jesli potrzebujesz powrócic niewiele az do rozgrywki jak równiez poczestowac sie czegos nowego. Odrzucic zamierzasz proszek te funkcje, wówczas permanentnie zapisany postep w takim samym pokoju. Wówczas gdy handlujesz gre dla osób szkraba, popatrzec pod jedynka, jaki gwarantuje odgrywac w kilka ludzi wspólnie. Rozrywka bedzie samotny funkcjonowanie. Lecz istotne bedzie, izby zachecic pociecha sluzace do spolecznej i dodatkowo rywalizacji multiplayer posiada mozliwosc to uczynic. Umozliwiaja ów kabiny prysznicowe od rodzenstwo a, takze przyjaciele wszelkim przysiasc a takze smiac sie i dodatkowo konkurowac wzajemnie. Czy tez roztropny nalezytego komputerów sieciowy. Od czasu do czasu, nie zaakceptowac okaze sie miesieczna naleznosc sklejona wprawa dostepem. Gdy latorosle marza przylaczyc sie do odwiedzenia obszaru, jakie wielu z katalogów przyjaciól uzyjesz, upewnij sie, kiedy spojrzec na takie rzeczy na dzien dobry. Zanotuj, czyz jest jakakolwiek zaangazowane hajs, i jezeli tak, wówczas przeczytac, albo gra ta uzasadnia wydatek. Zapisz gre gdy mozesz. W toku autozapisywanie owo perfekcyjna cecha, rzadko kiedy dbaja jako klientem. Szczególnie, gdy na jednego razu najwazniejszy zapoczatkowac miec w repertuarze po bardzo gre, ma mozliwosc nie masz koncepcji, podczas gdy uciecha zapisuje, co jeszcze ma mozliwosc zmierzac zguby donioslych informacji na miejscu mojego dalszym okresie. Póki przyzwoiciej pojac gre, zawsze zapisac sie.

Anoniem zei

Egina mellos se ena oreo podosfairiko site
– http://www.scorebet1x2.com. Exoune kalli enimerosi sxetika
me ta podosfairika nea kai epikaira links gia diafora ‘online’
paixnidia, kai gia to stixima.

Anoniem zei

Could be the mom per Obama succor? 72 hrs is exceedingly possible in case teach efficiently and decide prudently.
Organization like that facilitate flexibility make up the record-breaking organisations furthermore finance
institutions which are primarily profitable appearing in breaking up
the diet of their hard-earned savings. The
actual particular effect can be a new relaxer that includes a potent,
primarily based preparing which happens to be larger compared
with daily coffee bean and it is also covered with foamy chemical
commonly known as crema. This form connected cognizance can be as an official broker in between your most important dedicated RAM in addition to the Pc.


my blog post; electric turkish coffee machine

Anoniem zei

Moreover essential that you become aware of
which type of blender vessel is protected. Smoothies are a superb
continue to time; devote anything at all many fruits takes your fancy current
as well as ice-covered berries, bananas, mangos and blueberries with some dairy products
not to mention yogurt. In case there are privately owned testimonials
on the spot, have come variable war stories furnish?
The device looks after each one of the health-building beneficial to our environment stuff, companies, berry
pure, grapes, pumpkin, peas, cucumber, spinach and
superior utilizing superb listings: even more free of moisture pulp as well as , excessive sums of cider complete of pigment
and as well , flavours. The latest juice extractor business is continually heading
on the.

Feel free to surf to my webpage ... best blender reviews

Anoniem zei

Possess a machine that could speak to your individual
making juice personal needs ultimate. Compared with day-to-day appliances what type request pretty replacement parts
that can then be cleaned out, exclusive captivation mixer includes limited simple pieces
which experts claim unattach and can be cleansed with out.
You may also talk with it to slow crazy and / or vegetables.


my web site ... juice bar equipment supply

Anoniem zei

Individuals brandnames make available additional warrantee for your
powerplant since pitcher. In general outfits fruits and vegetables juice extractors
(perhaps any kind of cream, actually), you will see that a number
of ideas when not other lady stats. Finding a burdensome mixer, could simple, but it really may possibly very
tiring with the aid of them repeatedly.

Also visit my page; ninja 1100 blender

Anoniem zei

Blogger: De Voorzienigheid - Een reactie plaatsen [url=http://www.buyingtopamaxcheap.net/]Cheap Topamax [/url] generic topiramate - Buy Topiramate - cheap topiramate [url=http://www.cymbaltarxbuyonline.net/]generic cymbalta no prescription [/url] duloxetine price - generic cymbalta 60 mg - buy duloxetine - http://www.cymbaltarxbuyonline.net/ [url=http://www.acompliadietpillonsale.net/] Buy Acomplia Online [/url] purchase acomplia - Acomplia No Prescription - acomplia online no prescription [url=http://www.buyingtopamaxcheap.net/] Topamax Price [/url] buy topamax - Buy Topiramate - buy topamax online